Reinig de gecontamineerde lucht in uw behandelkamer, spreekkamer of klantruimte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Maecenas porttitor congue massa. Fusce posuere, magna sed pulvinar ultricies, purus lectus malesuada libero, sit amet commodo magna eros quis urna.

INFORMATIE

VidaShield UV24 vermindert de verspreiding van gevaarlijke micro-organismen in de lucht met het gepatenteerde systeem. Het snelle, continue UV24-luchtzuiveringssysteem werkt de klok rond om uw patiënten, klanten en personeel schone frisse lucht te laten ademen, dit zonder dat deze mensen de ruimte uit moeten om te kunnen desinfecteren. Een groot voordeel want die tijd is er vaak niet. 


Volgens experts levert het systeem lucht van de hoogste zuiverheid, met naderende desinfectiesnelheden van 100%. Micro-organismen omvatten MRSA, VRE, Acinetobacter, Streptococcus-soorten, Influenza, VZV, Pseudomonas, Clostridium difficile en andere veroorzakers van ziekenhuisverwerving infecties (HAI’s). Het is bewezen dat het UV24 effectief is tegen het Coronavirus-SARS, maar het moet nog getest worden met de huidige COVID-19-stam. Dit virus is gewoon te nieuw.

VOORDELEN

Directe UV-C Aerosol

VIDASHIELD UV- 24 systeem is een UV-luchtdesinfectiesysteem dat zodanig is ingebouwd in een systeemplafond dat het geen zichtbaar profiel heeft. Het is bedoeld om de lucht van bacteriën, virussen en schimmels in ziekenhuis/ tandarts/ huisarts/ pharmacie/ voedsel-omgevingen te desinfecteren. Het systeem omvat een ultraviolette (UV) lamp, een filter en een ventilator die de lucht lokaal zal recirculeren, zoals in een gang of procedurekamer.

De intake en uitlaatschotten zijn onder een hoek van 30° geplaatst, waardoor de lucht in een patroon beweegt dat voorkomt dat dezelfde lucht herhaaldelijk wordt gerecirculeerd.

Lucht wordt in de unit aangezogen, gefilterd en gedesinfecteerd en vervolgens weer afgevoerd naar het lokale luchtruim. Een MERV 6-filter wordt meegeleverd om stof van de UV-lamp te houden, maar dit filter dient ook om een percentage van in de lucht aanwezige ziekteverwekkers te verwijderen. 

Lichtschotten zorgen ervoor dat er geen gevaarlijke niveaus van UV in de omgeving ontsnappen. Het systeem is ontworpen om stil te werken en tegelijkertijd lucht van de hoogste zuiverheid te leveren

Filters zijn ongeschikt om micro-organismen tegen te houden. De opgevangen schimmels en bacteriën in de filters kunnen ongestoord op het filteroppervlak groeien en geven giftige stoffen af aan de passerende lucht. Virussen passeren de filters vrijwel ongehinderd. Filters slibben snel dicht. Een HEPA-filter slibt nog sneller dicht dan een gewoon filter. Het gevolg is drukval. Hoe hoger het drukverval door het systeem, hoe hoger de statische druk en het geluidsniveau van de ventilator. De unit heeft gladde schotten om turbulentie in de unit te verminderen en de ventilatoren zijn geselecteerd voor een stille werking. Toch zijn filters nodig, want ze filteren wel heel goed (fijn)stof uit de lucht. Om drukverliezen te minimaliseren is gekozen voor een MERV 6 filter met lage drukval.  Het UV24-systeem desinfecteert de lucht en brengt de gedesinfecteerde lucht weer terug in de kamer.

HOE WERKT HET UV-24 SYSTEEM?

UV-C-technologie wordt al tientallen jaren in de zorg gebruikt als desinfectiemethode. De UV-C-golflengte van 253,7 nanometer heeft bewezen effectief te zijn bij het neutraliseren van gevaarlijke micro-organismen. Het gepatenteerde systeem maakt gebruik van UV-C en filtratie en trekt omgevingslucht aan en behandelt deze. UV24 kan een hoeveelheid lucht die equivalent is aan een kamer van 3.05m x 3.05m x 2,44m, vier keer per uur behandelen en dat continue, 24 uur lang. Analyse toont ook aan dat het risico op infectie in gebieden waar de eenheid is geïnstalleerd aanzienlijk zal worden verminderd, op basis van de voorspelde vermindering van de concentraties van microben in de lucht. De combinatie van een 15 W UV-lamp, een MERV 6-filter en een luchtstroomsnelheid van 50 cfm zal in één enkele doorgang een gemiddeld verwijderingspercentage van meer dan 97% opleveren voor alle op twee na van de in tabel 5* vermelde ziekteverwekkers. (*zie hieronder onder Lees verder)

Het UV24-systeem wordt zodanig ingebouwd in twee LED-panelen dat het geen zichtbaar profiel heeft (evt opbouw box indien geen systeemplafond).  Het is bedoeld om de lucht van bacteriën, virussen en schimmels in ziekenhuisomgevingen te desinfecteren. Het systeem omvat een ultraviolette (UV) lamp, een filter en een ventilator die de lucht lokaal zal recirculeren, zoals in een gang, procedure of behandelkamer. Lichtschotten zorgen ervoor dat er geen gevaarlijke niveaus van UV in de omgeving ontsnappen. Het systeem is ontworpen om stil te werken en tegelijkertijd lucht van de hoogste zuiverheid te leveren, met desinfectiesnelheden van bijna 100%. Gerichte micro-organismen zijn onder meer MRSA, VRE, Acinetobacter, Streptococcus-soorten, influenza, VZV, Pseudomonas, Clostridium difficile en andere veroorzakers van ziekenhuisinfecties (HAI’s).

*ZPF (ook bekend als BPF of Building Protection Factor) vertegenwoordigt de theoretische bescherming die inzittenden wordt geboden door het UV24-systeem
** 100ft=30,48m2
***
Nosocomiale pathogenen zijn ziekenhuisinfecties

TECHNOLOGY​

MEDIA

RESEARCH

Vidashield uitvoeren

Hieronder ziet u 3 uitvoeringen. Alle drie zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden. 

VS01

FLUORECENT OF LED BUIZEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.