Nieuws

Prachtige Praktijk van Rick den Heijer (Mondcentrum Drunen): ‘Ondernemerschap draait om waarde creëren’

Mondcentrum Drunen van tandarts Rick den Heijer maakt sinds de nieuwbouw in 2017 een gestage groei door. Dankzij investeringen in nieuwe technologie, slimme planning en taakdifferentiatie wil Den Heijer iedereen in de praktijk lekker laten werken. ‘Maakt een innovatie het werk prettiger, sneller of voorspelbaarder? Het gaat niet om het innoveren op zich, de vernieuwing moet in mijn visie passen.’

Lees meer
Ventilatie scholen essentieel corona

Ventilatie scholen essentieel tegen corona

De verspreiding van aerosolen, microscopisch kleine speekseldruppeltjes, zijn volgens onderzoekers van de TU Delft een belangrijke bron voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Een goede ventilatie is van groot belang om deze verspreiding tegen te gaan.

Lees meer
RIVM Aerosolen virus covid-19

RIVM: aerosolen spelen rol bij COVID-19

Een onderzoek, uitgevoerd door het RIVM, heeft aangetoond dat SARS-CoV-2 binnenshuis door de lucht kan worden overgedragen. Dit gebeurt via aerosolen die worden verspreid door het niezen, hoesten, praten en zelfs ademen van mensen. Het onderzoek is recentelijk verschenen op de preprintsite medRxiv.

Lees meer

Ontsmetten met ultraviolet in diverse sectoren

In het Dijklander Ziekenhuis hebben ze bij de uitbraak van het coronavirus in Nederland direct twee apparaten met UV-C licht aangeschaft. Wegens tijdsdruk moest er een snelle manier komen om gecontamineerde lucht in een behandelkamer schoon te maken. Het effect van dit licht op het griepvirus is al bewezen.

Lees meer