Ontsmetten met ultraviolet in diverse sectoren

In het Dijklander Ziekenhuis hebben ze bij de uitbraak van het coronavirus in Nederland direct twee apparaten met UV-C licht aangeschaft. Wegens tijdsdruk moest er een snelle manier komen om gecontamineerde lucht in een behandelkamer schoon te maken. Het effect van dit licht op het griepvirus is al bewezen.

Nederland is niet het enige land dat UV-C robots gebruikt. Over heel de wereld werken ze met dit licht in ziekenhuizen. In de Verenigde Staten wordt het zelfs gebruikt in klaslokalen en vliegvelden. De robot wordt de kamer ingereden, aangezet en als alle mensen de kamer hebben verlaten, gaan de UV-C lampen pas aan.

VidaShield loopt nog een stapje voor op de robot. Het continue luchtzuiveringssysteem UV24 met UV-C licht wordt namelijk eenvoudig geïmplementeerd in het systeemplafond. Het desinfecteert de lucht 24/7, zonder dat iemand de ruimte hoeft te verlaten.

VidaShield UV24 reinigt op dit moment niet alleen de lucht in ziekenhuizen, maar ook in behandelkamers van fysiotherapeuten en tand- en huisartsen en zelf in de horeca- en marinebranche. Naar verwachting zal het reinigingssysteem spoedig in meerdere sectoren worden toegepast.

Bron: Volkskrant